Podcast – Dan za vlog

Dan Za Podcast
Dan Za Podcast
Pozdrav svima, moje ime je Petar Bogdan, a naziv mojeg podcasta je Dan Za Podcast. Moje desetogodišnje iskustvo u poslovanju me podučilo raznim stvarima. Ponajviše digitalnom marketingu i poduzetništvu te životnom stilu koji se uz njih veže. Suosnivač sam i partner u Full-Service digitalnoj agenciji Kontra, a činjenica da svoje znanje volim dijeliti s drugima je ono što me potaknulo na snimanje podcasta. Klijenti s kojima sam radio: Walt Disney, Discovery Channel, Kinder, Renault, T-Mobile, Istraturist – Umag hoteli, Pepsi, Alpro, itd.
Intervju Luka Martić: Plesati salesu s vragom na mjesečini
by Petar Bogdan

U ovoj epizodi podcasta Dan za Podcast sam ugostio Luku Martića, key account managera iz tvrtke Stentor i s njime sam popričao o svojoj najdražoj temi – salesu. Da budem precizniji, dosta smo razgovarali o B2B prodaji. 🙂

▶️ Neka od pitanja koja sam postavio Luki:  

1. Tko je Luka Martić?  

2. Zašto baš prodaja? Što te odvuklo na tu „stranu“? Što je za tebe prodaja?   

3. Koliko je teško naučiti prodavati? Trebaš li imati nešto „urođeno“ u sebi za taj posao?   

4. Gdje se educiraš?

5. Zašto prodaju percipiraju negativno?   

6. Što misliš na kojoj je razini prodaja u Hrvatskoj?   

7. Prodajni KPIs – kako ih postavljaš? I postavljamo li nekada preniske ili možda previsoke ciljeve?  

8. Nastavno na KPIs. Stekao sam dojam iz osobno iskustva da je prodaja jedan sistematičan posao i da se tome mora pristupiti jako ozbiljno kao i u drugim granama. Svaki prodavač treba odrediti ciljeve toliko i toliko sastanaka tjedno, mjesečno, kvartalno da bi se ostvarili ciljevi. Što misliš o tome? Pristupaš li na taj način ostvarivanju ciljeva?   

9. Kako izgleda tvoj radni dan?   

10. Optimizam i prodaja. Kako preći preko onih loših dana i tjedana kada nema rezultata? Kako se boriš s tim? Gdje pronalaziš motivaciju?   

11. Online prodaja VS tradicionalna? Rekao si mi u prijašnjim razgovorima da voliš telefonske pozive. Ali većina ljudi to izbjegava i ima određenu dozu straha. Kako prijeći preko toga? Što misliš o mejlovima u prodaji?

12. Kako definiraš onu „zlatnu granicu“ u kontaktiranju potencijalnog klijenta. Kako znati koliko nešto „gurati“ i  kada i kako sve skupa dozirati? Pričam o follow-upovima.   

13. Predviđanja – prodajna struka u kom smjeru ide?