Podcast – Dan za vlog

Dan Za Podcast
Dan Za Podcast
Pozdrav svima, moje ime je Petar Bogdan, a naziv mojeg podcasta je Dan Za Podcast. Moje desetogodišnje iskustvo u poslovanju me podučilo raznim stvarima. Ponajviše digitalnom marketingu i poduzetništvu te životnom stilu koji se uz njih veže. Suosnivač sam i partner u Full-Service digitalnoj agenciji Kontra, a činjenica da svoje znanje volim dijeliti s drugima je ono što me potaknulo na snimanje podcasta. Klijenti s kojima sam radio: Walt Disney, Discovery Channel, Kinder, Renault, T-Mobile, Istraturist – Umag hoteli, Pepsi, Alpro, itd.
Intervju – Jelena Skender: Kako možemo vježbati svugdje i u svakom trenutku
by Petar Bogdan

U jednoj od ranijih epizoda podcasta sam obećao da ću se baviti temama iz digitala, poduzetništva ali i lifestylea. O prve dvije “rubrike” sam krenuo pričati iz vlastitog iskustva, međutim, iako se redovito bavim sportom, o lifestyleu mi je bilo zaista teško govoriti samome. Upravo zato mi je novi način snimanja, sa sugovornicima, otvorio mogućnost kvalitetnije se pozabaviti s temom lifestylea.   U nešto drugačijem “setupu” nego inače sam popričao s Jelenom Skender, vlasnicom boutique movement studija Vježbaonica i profesoricom kineziologije koja mi je dala neke vrijedne informacije kako vježbati svakodnevno u uredu, a i u ovim trenutcima kada velik broj nas radi od kuće.

 01:48 Za početak, kako se prisiliti na vježbanje kada radimo po cijeli dan?  03:43 Odakle izvući energiju za tjelovježbu ako radimo do 17/18, pa onda još prijevoz do doma i umor te savlada na kraju svega?  

06:12 Imaš li neke sugestije za poduzetnike ili freelancere koji rade i po 12 sati dnevno: kako da uklope vježbanje u cijelu priču? 

 10:08 Što je s onima koji rade uredski posao i sjede veći dio radnog dana u stolicama? Kakve kratke vježbe bi sugerirala uredskim radnicima?  

15:29 Možeš li možda nabrojiti najčešće probleme koje uzrokuje dugoročno sjedenje i kako izbjeći to?  

19:45 Po tvom mišljenju, jesu li nam digital i tehnologija pomogli ili odmogli? Sad puno toga možemo odraditi online, pa dosta ljudi radi i od doma. Šteti li nam to dugoročno?   

23:43 U jednom intervjuu si izjavila: „Vježbaonica polaznicima nudi kombinaciju rekreacije i rehabilitacije, prilagođava se zdravstvenom stanju i spremnosti vježbača kako bi se izbjegle ozljede koje često odvraćaju ljude od redovnog vježbanja i kretanja.“  Što ovo znači? Ovo je diverzifikacija na tržištu vježbanja itd..? Po čemu je drugačija i kako to prepoznaju klijenti?   

27:51 Možeš li možda preporučiti neke tehnološke gadgete koji mogu pomoći ljudima u redovitijem vježbanju ili praćenju tjelesnog stanja? Recimo, smart watchevi su dosta popularni upravo u tu svrhu. Ili čak neke aplikacije za vježbanje?  33:12 Pratiš li možda neke youtubere ili blogere koji stavljaju dobar content s tjelovježbama koje se mogu izvoditi kod kuće?